Известие

Collapse
No announcement yet.

грешка 1320

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• грешка 1320

Значи поредния сюрприз който ми поднесе любимата кола е грешка 1320-няма синхронизация между датчиците на колянов и разпределителен вал! Интересното е че колата пали и студена и топла,пали след два-три оборота,няма загуба на мощност,чистихме грешката но веднага като запали колата я наби същата грешка,обвивката на датчика който минава върху пластмасовия капак на ремъка е нарушена на няколко места по около сантиметър в дължина,ако това въобще има значение! Дали си заминава някой датчик или.....? Става въпрос за 2.4 JTD ,136 к.с
    Last edited by pisa_misho; d.m.y г., 20:25.
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:28.

Comment

Вероятно си е "тръгнал" фазовият датчик - този, който е зад ангренажното колело на разпределителния вал. Добре е да се прегледа и шпонката на вала да не е заминала и да е превъртяло малко колелото спрямо него. От такова нещо също може да записва такава грешка.
      На твое място не бих карал колата повече, докато не отстраня причината за грешката, защото в противен случай са вероятни срещи от трети вид между бутала и клапани.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Абсолютно подкрепям мнението на Любо,не я карай докато не откриеш и отстраниш проблема.

Comment

Значи и двете са любов от пръв поглед,ха,ха,аз голямата за сега не я карам,а аз момчета как мога да разбера дали е превъртяло колелото на вала,и за кой вал се отнася ,или да викам некое майсторе да я види на място?

Comment

Ако говориш за 166-цата, проверката става, като свалиш ангренажното колело от разпределителния вал. А разпределителният вал при този мотор е един единствен.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ега ти,тъкмо това щях да пиша,акумолатора е 77 Ah,и е чисто нов на 43 дена сега ходих до долу да го видя и констатирах че окото му едва свети в зелено,колата повечето време я карам по следният начин: сутрин до работа-2.2км,вечер до вкъщи-2.2 км.,но спирам на Т- маркет,след това на Пени-500 м.,и до вкъщи700 м,акумолатора е на зарядното а на горкото ще му изгори червената лампа за разреден акумолатор,или да обобщим за 3.6км.,има четири паления

Comment

Утре ще разберем и ако се окаже от слабия акумолатор наистина ще черпя,щото в противен случай сумата си е сериозна!

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

Мене ме е страх да карам колело щото не бива да товаря моя мотор ,че буталата срещнаха клапаните,преди осем месеца ме удари много як инсулт и нямаше говор и движение от дясно,и за това момчета тормозя колите на кратки-направо смешни разстояния

Comment

А за 38 годишен пенсионер всяка сума над 50лв.,си е цифра!

Comment

Значи, имаш уникалната способност да се самофилмираш.
                    Нали помниш, какво ти обясних за датчиците и за фазите?
                    А с такова каране, по-добре въобще да не я палиш. Просто няма алтернатор, дето да може да зареди достатъчно само стартовата консумация за това време.
                    Иначе ако дава заряд 14V +/- 0,3 при зареден акумулатор, алтернатора е о.к.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А и акумолатора е от Кауфланд,на промоция за 90лв.,на касата казаха че гаранцията е 24м.,и ако има нещо през това време -с касовата бележка -и нов акумолатор! Така че не съм мерил колко зарежда алтернатора

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Да помня какво ми каза,а в какъв смисъл ,с такова каране по-добре да не я паля? В смисъл да я ползвам за по-дълги разстояния или?

Comment

Мммм, да. Дизелът обича дългата кирия и огин в комина.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                          .....Мене ме е страх да карам колело щото не бива да товаря моя мотор ,че буталата срещнаха клапаните,преди осем месеца ме удари много як инсулт и нямаше говор и движение от дясно,и за това момчета тормозя колите на кратки-направо смешни разстояния
                          Съжалявам за това, което ти се е случило, но ти си млад човек и аз съм убеден че ежедневно, равномерно и умерено физическо натоварване, като 2 разходки от по 20 минути, само ще ти се отразят добре на здравето. А и няма излишно да мъчиш колицата и да правиш излишни разходи.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

За тази кола пише акумулатор 100ач.
                            Моята пали с 4 годишен акумулатор без проблем дори след престой от няколко седмици.
                            Та мисълта ми е че каквото и да ти кажат специалистите във форума тези 100ач не са случайни.
                            Никога не съм имал проблем с електроника.
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:38.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Даа,ама 100Ah,беше 160 лв.,а аз нямах толкова,не че сега ги имам,но следващото което ще направя е да и взема един такъв,другият месец като преведат първата пенсия от 100лв.,щото наистина се е случило това с мен,и щото съм от български произход и щото нямам един куп никумо неизвестни епилепсии и т.н.,та ще додам още малко и ще я зарадвам с един 100Ah

Comment

Working...
                              X